Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Protest leidt tot nieuwe energiecoöperatie voor de gemeente Drimmelen

HOOGE ZWALUWE - Een nieuwe energiecoöperatie in de gemeente Drimmelen, om samen duurzame energie op te wekken. Een burgerinitiatief, ontstaan vanuit de protesten die de gemeente vorig jaar teweeg bracht bij de aankondiging van grootschalige zonnevelden.

,,Dat protest moest er wel zijn. De plannen zouden zonder protest ook echt uitgevoerd worden. Maar diezelfde energie hebben we daarna kunnen steken in iets waar iedereen het over eens is: een bijdrage aan de energietransitie”, legt een der initiatiefnemers Camiel Wieme uit.

 1. Verdachte spoorloos na ernstige aanrijding in Oudenbosch waarbij baby gehandicapt raakte
  PREMIUM

  Stomdron­ken Bulgaar die Oosterhout­se baby gehandi­capt reed spoorloos: ‘Ons zoontje kan niet staan, lopen of zien’

  OUDENBOSCH - Een Bulgaar rijdt straalbezopen tegen de auto van een gezinnetje uit Oosterhout. Mart (*), de twintig dagen oude baby van de jonge ouders, loopt zeer ernstig hersentrauma op. Het jochie is nu vier, maar zwaar gehandicapt en hij heeft net weer een zeven uur durende operatie ondergaan. De verdachte verschijnt niet voor de rechtbank en stuurt geen advocaat.
 2. ‘De Roos’ in Geertruidenberg kende beroemde bewoners
  PREMIUM

  ‘De Roos’ in Geertrui­den­berg kende beroemde bewoners

  GEERTRUIDENBERG - Het pand met de trapgeveltjes en de glas-in-loodramen is misschien wel het opvallendste van de historische panden aan de Markt in Geertruidenberg. Nog indrukwekkender is de geschiedenis van ‘De Roos’. De voormalige herberg aan de Markt 46, die nu onderdak biedt aan de VVV en museum De Roos, kende beroemde bewoners. In deel 5 van de reeks Panden en Standen brengt auteur Arjan van Loon de geschiedenis van Markt 46 tot leven.
 3. Oude Baan in Hulten ‘levensgevaarlijk’ voor fietsers en wandelaars: 'De weg is echt aardedonker’
  PREMIUM

  Oude Baan in Hulten ‘levensge­vaar­lijk’ voor fietsers en wandelaars: 'De weg is echt aardedon­ker’

  HULTEN - Bewoners van nieuwbouwwijk Eikenveld in Hulten zijn het beu om hun kinderen in het donker over de Oude Baan naar school en clubs te laten fietsen. Ze willen goede straatverlichting omdat ze de weg nu levensgevaarlijk vinden. ,,De weg is zo ontzettend donker dat het niet uitmaakt of je daar je ogen dicht of open hebt”, zegt bewoonster Ingeborg van Nistelrooij.