Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Protest leidt tot nieuwe energiecoöperatie voor de gemeente Drimmelen

HOOGE ZWALUWE - Een nieuwe energiecoöperatie in de gemeente Drimmelen, om samen duurzame energie op te wekken. Een burgerinitiatief, ontstaan vanuit de protesten die de gemeente vorig jaar teweeg bracht bij de aankondiging van grootschalige zonnevelden.

,,Dat protest moest er wel zijn. De plannen zouden zonder protest ook echt uitgevoerd worden. Maar diezelfde energie hebben we daarna kunnen steken in iets waar iedereen het over eens is: een bijdrage aan de energietransitie”, legt een der initiatiefnemers Camiel Wieme uit.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.