Volledig scherm
© AD

Professionele auto-inbrekers actief in Oosterhout

OOSTERHOUT - Oosterhout wordt de laatste maanden geteisterd door een groep professionele auto-inbrekers. Vooral in de wijk Dommelbergen zijn er ‘opvallend veel auto-inbraken’, zo melden politie en gemeente. In tien maanden tijd werd er vorig jaar 87 keer een auto opengebroken in de wijk. 

Piek

Ook in de jaren daarvoor werd er vaak in Dommelbergen en in Strijen in auto’s ingebroken. De gunstige ligging van de wijk vlak nabij de rijksweg A27 kan volgens de politie een van de redenen zijn van de piek in de wijk. Maar ook in andere delen van Oosterhout is de bende actief. ,,Door heel de stad zijn de afgelopen tijd veel airbags en navigatiesystemen gestolen uit auto’s”, zo laat de politie weten. 

Surveillances

Quote

Criminelen hebben vooral belangstel­ling voor merken als Audi, Volkswagen, Seat en Skoda.”

Politiewoordvoerder.

,,Criminelen hebben voornamelijk belangstelling voor auto’s van de VAG-groep, dus: Audi, Volkswagen, Seat en Skoda.” Naast deze merken wordt ook in andere auto's ingebroken als er waardevolle goederen, zoals laptops en losse navigatiesystemen aanwezig zijn. De politie voert extra surveillances uit en besteedt aandacht aan verdachte personen en voertuigen, maar roept ook de hulp in van de bewoners. 

Verdacht

Politiemedewerkers en de gemeente gaan flyers uitdelen aan autobezitters en onder de ruitenwissers van geparkeerde voertuigen plaatsen. Verder wordt er gewezen op de WaakSamenApp en het nummer 112 voor het melden van verdachte situaties. De politie zal op, donderdagmiddag 21 februari van 13.30 uur tot 16.30 uur op winkelcentrum Arkendonk aanwezig zijn om preventie-tips te geven over auto-inbraken. 

Boef

Op donderdag 14 februari wordt het interactieve spel Boef in de wijk gespeeld. Op een ongedwongen manier worden burgers bewust gemaakt van verdachte situaties en is er de gelegenheid om te oefenen met het signaleren en melden ervan. Verzamelen op 14 februari om 18.15 uur bij de Gymzaal aan de Kruidenlaan in Oosterhout. Het spel begint om 18.30 uur en eindigt ongeveer om 21.00 uur. Aanmelden via 0900-8844 of www.politie.nl/mijn-buurt.