Volledig scherm
Dirk Pullens uit Raamsdonk houdt melkvee en maakt zelf ook allerlei zuivelproducten, zoals yoghurt, karnemelk en toetjes, onder de merknaam de Ambachtshoeve. © Johan Wouters

Producten boeren Lage Zwaluwe en Raamsdonk te koop in lokale supermarkten

RAAMSDONKSVEER/LAGE ZWALUWE – De Zoete Piepers van aardappeltelers Joris (23) en Geerd (25) uit Lage Zwaluwe en de zuivelproducten van De Ambachtshoeve van Dirk Pullens (26) uit Raamsdonk zijn vanaf nu ook te koop in de Albert Heijn.

Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren. Vier boeren krijgen een maand lang schapruimte in vier lokale Albert Heijn-winkels rondom hun boerderij. De producten worden verkocht in het reguliere schap waar het product zich normaal ook zou bevinden. Dus kaas in het kaasschap en zuivel in het zuivelschap.

Passie voor het vak

De andere twee zijn Koeienboer & kaasmaker Siebe (24) uit Erp en Krispijn (35) uit Ens. De vier jonge boeren kenmerken zich volgens de supermarktketen door hun passie voor hun vak, trots op hun product en de zorg die ze dragen voor de natuur en hun dieren.

Verkooppunten in de buurt

De Hollandse zoete aardappelen van Joris & Geerd worden verkocht bij twee Albert Heijn-winkels in Breda, Zevenbergen en Made. De zuivelproducten van Dirk zijn te vinden in Albert Heijn-winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk.

Siebe’s kazen worden verkocht in Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden. De biologische groenten van Krispijn bij Albert Heijn in Urk, Kampen, Genemuiden en Zwolle.

Food Rebels

Het concept komt uit de koker van de Albert Heijn Food Rebels. Zij kwamen eerder met concepten als het ‘Startup schap’, de Maaltijdmuur en recent nog met de Verspillingskeuken.