Volledig scherm
Jeffrey Ramstijn als Prins Mienus XIII © Jan Stads/Pix4Profs

'Prins heeft geen kans gehad om in z'n pak te groeien'

OOSTERHOUT - Het is nog nooit eerder gebeurd in Oosterhout. Een leutvorst die na vijf dagen al terugtreedt.

Sommige Oosterhouters verwijten het de carnvalsstichting (OCS). Anderen de carnavalsvierders, zoals Robbert Grootenboers van C.V. de Pierewaaiers. "Ik ben even niet zo trots op Kaaiendonk", reageert Grootenboers.

"Eerlijk: wij waren verrast met de keus. Een nieuw gezicht in de carnavalswereld. Maar als vereniging hebben we meteen besloten hem te steunen. Je moet iemand een kans geven; niet na een paar optredens al je oordeel vellen."

Dat vindt ook oud-prins Arno Meulendijks: "Ik ben er flink van overstuur. Dat iemand via sociale media zó om zeep geholpen kan worden." Hij vindt dat Ramstijn op 'geen enkele wijze de kans heeft gehad om in zijn pak te groeien'.

Casper van Aggelen, traditionele carnavalsvierder, betreurt de situatie ook. Hij denkt wel dat Ramstijn betere begeleiding had moeten krijgen. "Of dat aan hem of de OCS ligt, weet ik niet. Het is de OCS in ieder geval aan te rekenen. Het lijkt alsof hij voor de leeuwen is gegooid."

"De selectiecommissie had op voorhand beter moeten weten", vindt Ad Jespers van Ut Kaaiendonks Kepelleke d'Askruizen. "Naar mijn mening is het goed om de samenstelling van die commissie eens kritisch onder de loep te nemen. Mannen en vrouwen uit te kiezen die er meer verstand van hebben."

Of dit alles nog gevolgen heeft voor Oosterhout? "Helemaal niet. Ja, er is een uitschuiver gemaakt. Maar er is nog voldoende tijd om dit te herstellen. De OCS komt dit zeker te boven."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.