Volledig scherm
PREMIUM
George Will bij de preekstoel in de Vredeskerk. © Pix4Profs/Jan Stads

‘Preekstoel in de Oosterhoutse Vredeskerk is niet gestolen’

Jarenlang ging het verhaal dat de preekstoel in de Vredeskerk in Oosterhout van de katholieken was gestolen door de protestanten. George Will weerlegt 'de diefstal’.

Toen de protestant George (spreek uit: Sjors) Will (68) veertig jaar geleden in Oosterhout kwam wonen, werd hij er al mee geconfronteerd: de preekstoel in de Vredeskerk aan de Rulstraat 'zou van de katholieken gestolen zijn'. Zijn nieuwsgierigheid naar de achtergrond van deze gedachtegang die hij sindsdien vaker in Oosterhout beluisterde, werd enkele jaren geleden opnieuw geprikkeld bij een les over cultuur op de Oosterhout Academie.

  1. Oosterhoutse diplomazwemmers nog niet op Amerikaanse tv
    PREMIUM

    Oosterhout­se diploma­zwem­mers nog niet op Amerikaan­se tv

    OOSTERHOUT - De jeugdige Oosterhoutse zwemmers die een jaar geleden in de Warande zo hun best deden voor de camera's van een Amerikaanse tv-ploeg moeten geduld hebben. De opnames die door CBS News gemaakt zijn van het diploma-zwemmen in Oosterhout zijn nog niet verwerkt in een documentaire. Inmiddels is er door CBS wel een andere documentaire gemaakt over hoe Nederland omgaat met stormvloeden en de stijgende zeespiegel.