In 2017 verscheen een boek over de geschiedenis van de postbezorging in de Biesbosch van de hand van Cees Schuller (uiterst rechts), hier in gesprek met boer Jan Saarloos. Postbode Cor de Wijs, die nog maar een keer per week de post bezorgt, staat op het laatste bootje van PostNL dat inmiddels door een polyester bootje is vervangen. Daarop staat drie dagen 'hoofd’postbode Ludwig Engst aan het roer.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2017 verscheen een boek over de geschiedenis van de postbezorging in de Biesbosch van de hand van Cees Schuller (uiterst rechts), hier in gesprek met boer Jan Saarloos. Postbode Cor de Wijs, die nog maar een keer per week de post bezorgt, staat op het laatste bootje van PostNL dat inmiddels door een polyester bootje is vervangen. Daarop staat drie dagen 'hoofd’postbode Ludwig Engst aan het roer. © Pix4Profs/Johan Wouters

Postboot Biesbosch stopt: ‘Drie uur varen voor vijf adressen is te veel’

DRIMMELEN - PostNL stopt met de postbezorging per boot in de Biesbosch. Drie uur varen voor vijf adressen is niet duurzaam en efficiënt, vindt PostNL. ,,Wij zijn in gesprek met bewoners". Met het stoppen van de postbezorging in de Biesbosch komt een eind aan een traditie die dateert van 1896.