Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

'Pontje Lage Zwaluwe is geen onsje maar pondje te veel'

LAGE ZWALUWE - Een leuk plan, een pontje tussen Lage Zwaluwe en de Biesbosch. Maar moet dat nou echt zoveel kosten?

Als je het aan Groen Drimmelen (VP/D66) vraagt is het bedrag van 158.000 euro 'een pondje te veel', bleek donderdagavond bij de behandeling van de begroting. "Dit meent u toch niet serieus!", vond Jürgen Vissers. "Dat komt neer op 1000 euro per dag. Dit is geen onsje maar een pondje te veel."

Maar volgens wethouder John van Oosterhout is er hoog ingezet. "Dit geld hoeft niet op. Maar ik ben met handen en voeten gebonden aan regels. Bij een openbare aanbesteding mag ik geen offertes aanvragen. Met dit bedrag weet ik zeker dat het lukt."

De begrotingsraad leverde verder weinig vuurwerk op. Twee fracties stemden tegen de begroting: het CDA en de PvdA. Volgens het CDA is er sprake van een negatief begrotingssaldo omdat voor bijvoorbeeld het openhouden van de zwembaden of het repareren van de damwand in Lage Zwaluwe geen financiële dekking is.

Voor de PvdA is het niet te pruimen dat zorggeld dat 'over' is wordt weggesluisd naar ander beleidsvelden. Niet alleen in 2017 maar ook voor de verdere jaren. "Het zorgbudget jaarlijks structureel verlagen met 1 miljoen euro is schandalig!", aldus Hanneke de Bruijne.