Volledig scherm
Bloemen voor een studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht. In het huis is de 24-jarige Laura Korsman om het leven gebracht. © Sem van der Wal

Politie: Verdachte dood Werkendamse Laura is ex-vriend; studente kreeg eerder al alarmknop

UPDATEUTRECHT/WERKENDAM - De 31-jarige Nieuwegeiner die verdacht wordt van de dood van de 24-jarige Laura Korsman heeft eerder deze maand vastgezeten vanwege stalking van zijn ex-vriendin. Het Openbaar Ministerie legde hem een contact- en locatieverbod op. 

Korsman kreeg een alarmknop uitgereikt om de politie te kunnen inschakelen. Dat heeft de politie donderdagavond bekendgemaakt.

Het is onbekend of Korsman de alarmknop heeft kunnen gebruiken. De politie zoekt camerabeelden die meer duidelijk kunnen maken over de toedracht. De politie bevestigt dat de Nieuwegeiner de man is die de afgelopen dagen al door bekenden werd aangeduid. Hij werd woensdag na een achtervolging in Nieuwegein aangehouden.

Aangifte

Sinds de relatie tussen Laura en Sam G. enkele weken geleden op de klippen liep, had de jonge vrouw al enkele keren bij de politie om hulp aangeklopt. Ze werd lastiggevallen door haar ex, die wilde proberen haar terug te winnen. Ze deed bij de politie aangifte van stalking.

Gedenkplekje

Twee vriendinnen die in een studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan wonen, legden vanmiddag een zonnebloem neer op een spontaan ontstaan gedenkplekje in de Bosboomstraat waar Laura woonde.

Zij wisten allebei van de problemen die ze met haar ex had en zijn daarover woensdagmiddag al door de politie ondervraagd. „Ze wilden alles van ons weten, maar op onze vragen kregen we geen antwoord.” De dood van hun vriendin kunnen ze nog maar nauwelijks bevatten. „We beseffen het eigenlijk nog niet. Het is gewoon heel raar.”

Haar huisgenoten zouden haar in de avonduren begeleid hebben op weg naar haar stage bij het UMC in Utrecht. Ze durfden haar niet alleen op haar fiets naar haar werk te laten gaan. Ook had ze bij de politie gemeld dat ze door haar ex-vriend hinderlijk gevolgd en bedreigd werd. „Zo bedreigd voelde Laura zich”, zegt een studente die haar kent.