Volledig scherm
De verdachte werd onder schot aangehouden. © Marcel van Dorst -MaRic Media

Politie trekt pistool bij aanhouding verdachte in Oosterhout

OOSTERHOUT – De politie heeft zaterdagochtend met getrokken pistool een verdachte aangehouden op de Wilhelminakanaal Noord in Oosterhout. Volgens de politiewoordvoerder zou het gaan om “een verdachte situatie elders in Oosterhout”. Wat dat precies is wil de politiewoordvoerder niet kwijt.

De man werd in zijn auto gevolgd door Oosterhout. Op de Wilhelminakanaal Noord werd de man aangehouden. Dat gebeurde met getrokken pistool. De man was het hier duidelijk niet mee eens. “ik heb niets gedaan” en “schiet dan” waren opmerkingen van de verdachte.

De man werd naar de agenten toe gepraat en daarna geboeid. Daarop werd de man afgevoerd naar het politiebureau in Breda.

Ook is een groene Mercedes bestelbus door de politie meegenomen. Meerdere politie eenheden kwamen ter plaatse. Ook stonden er politievoertuigen op strategische plaatsen in Oosterhout.

Het is niet voor het eerst dat de man in aanraking komt met de politie. De verdachte blijkt eerder dit jaar te zijn aangehouden voor verboden wapenbezit. Toen vond de politie in zijn auto een grootkaliber luchtdrukgeweer met munitie en een vlindermes.