Volledig scherm
© Marcel van Dorst MaRicMedia

Politie onderzoekt toedracht ernstig ongeluk Terheijden; slachtoffer nog in ziekenhuis

TERHEIJDEN – De politie is druk bezig met een uitgebreid onderzoek naar het ongeluk op de Moerdijkseweg in Terheijden, waarbij dinsdagavond een wielrenner zwaargewond raakte.

Bij het ongeluk werd de wielrenner geschept door een auto. Een traumahelikopter en twee ambulances kwamen ter plaatse. De man was niet aanspreekbaar en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij nu nog steeds. Het is niet duidelijk hoe het met hem gaat.

De klap van de botsing was zo hard, dat de fiets van het slachtoffer in tweeën brak. De politie onderzoekt nu hoe het ongeluk gebeurd is. Dat doet ze onder meer met behulp van verkeersongevallenanalisten en digitale meetapparatuur, waarmee vastgesteld kan worden wat de remvertraging van de betrokken auto was (zie beelden hieronder). 

  1. 'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

    'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

    WASPIK - De Waspikse zwemmer Maarten van der Weijden staakte maandag, op advies van zijn dokter, na 164 kilometer zijn Elfstedenzwemtocht. Hij ondernam dit weekend deze haast extreme onderneming om aandacht te krijgen voor het KWF Kankerfonds. Of hij in thuisstad Waspik gehuldigd wordt na zijn uitzonderlijke prestatie is nog niet bekend. ,,Onze burgemeester Nol Kleijngeld gaat maandagavond naar de huldiging in Leeuwarden. Hij zal ter plekke met Maarten overleggen wat voor hem het prettigste aanvoelt, daar staan wij open in", geeft een gemeentewoordvoerster aan.