Volledig scherm
© Marcel van Dorst MaRicMedia

Politie onderzoekt toedracht ernstig ongeluk Terheijden; slachtoffer nog in ziekenhuis

TERHEIJDEN – De politie is druk bezig met een uitgebreid onderzoek naar het ongeluk op de Moerdijkseweg in Terheijden, waarbij dinsdagavond een wielrenner zwaargewond raakte.

Bij het ongeluk werd de wielrenner geschept door een auto. Een traumahelikopter en twee ambulances kwamen ter plaatse. De man was niet aanspreekbaar en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij nu nog steeds. Het is niet duidelijk hoe het met hem gaat.

De klap van de botsing was zo hard, dat de fiets van het slachtoffer in tweeën brak. De politie onderzoekt nu hoe het ongeluk gebeurd is. Dat doet ze onder meer met behulp van verkeersongevallenanalisten en digitale meetapparatuur, waarmee vastgesteld kan worden wat de remvertraging van de betrokken auto was (zie beelden hieronder). 

  1. Stijgende bouwkosten in West-Brabant: ineens moest er één miljoen bij...
    PREMIUM

    Stijgende bouwkosten in West-Bra­bant: ineens moest er één miljoen bij...

    BERGEN OP ZOOM - Het is niet een beetje geld. In plaats van drie miljoen is de belastingbetaler in Bergen op Zoom ruim vier miljoen euro kwijt aan gebouw Eventum, het nieuwe gezamenlijke onderdak van streekomroep ZuidWest TV, Facilitair Bedrijf en Zoomvliet Studio. Oorzaak: ellende met de aannemer waardoor de bouw vorig jaar maanden stil kwam te liggen. Ondertussen gingen de bouwkosten verder de lucht in.