Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie onderzoekt mogelijk lastigvallen van meisje (16) in Oosterhout

OOSTERHOUT - Een meisje van 16 jaar uit Oosterhout heeft een melding bij de politie gedaan dat ze zaterdagavond is klemgereden door een zwart busje. Op haar Facebookpagina schrijft ze dat vijf mannen met bivakmutsen haar in het busje probeerden te lokken. De politie gaat vooralsnog niet uit van een serieuze ontvoeringspoging.

Het meisje fietste zaterdag van een feestje in Oosterhout-Zuid naar huis toen ze op de route Bouwlingstraat, Van Liedekerkestraat en Strijenstraat naar eigen zeggen werd gevolgd door een busje. De mannen riepen ‘meisje, meisje kom hier'. Vervolgens zouden ze haar klem hebben gereden en achter haar aan gerend zijn, zo schrijft ze op Facebook. Volgens het meisje wist ze te ontkomen. Thuis belde ze om 23.00 uur de politie. 

Geen andere meldingen

Volgens de politiewoordvoerder zijn er zaterdagavond twee agenten naar het huisadres van het meisje gegaan. ,,We hebben haar verhaal aangehoord en alles genoteerd. Maandagochtend zijn we nog een keer terug geweest om te vragen hoe het ging. We weten niet wat er gebeurd is. We waren er niet bij. Maar we gaan er vooralsnog niet vanuit dat het een serieuze poging tot ontvoering was. Als vijf mannen in een busje je echt willen pakken, kun je niet zomaar ontkomen. We denken eerder aan een poging om haar aan het schrikken te maken.” Het meisje heeft geen aangifte gedaan. Er zijn geen andere meldingen over het busje binnengekomen.

Getuigen

Het is niet bekend om wat voor soort busje het gaat. Ook het kenteken is niet bekend. Getuigen van het voorval of andere mensen die lastig zijn gevallen door mannen in een zwart busje kunnen bellen met het politieteam Dongemond.