Volledig scherm
Politie houdt extra controles in Oosterhout om gezicht te laten zien © MaricMedia

Politie houdt grote controle in probleemwijk Oosterheide in Oosterhout na recente onrust en vernielingen

OOSTERHOUT - De politie heeft donderdag in de probleemwijk Oosterheide in Oosterhout een grote controle gehouden. Dit omdat er eind mei vernielingen veel onrust was in de wijk: auto's waren beschadigd en ruiten ingegooid. Burgemeester Mark Buijs vroeg om extra agenten in de wijk, die vandaag werden ingezet.

,,Het doel was om vooral zichtbaar aanwezig te zijn, naar aanleiding van de recente vernielingen”, laat de politie weten. Burgemeester Mark Buijs vroeg om extra agenten na de onrust eind mei en kreeg die ook. ,,Het is enorm rot, wanneer andere mensen jouw spullen moedwillig stukmaken. Iedereen moet van andermans bezitting afblijven.”

Rijden met drugs

De politie heeft donderdag tussen 18.00 en middernacht extra agenten ingezet om voertuigen en bestuurders te controleren. Ze deden blaasproeven en speekseltests bij bestuurders ‘waarvan wij het vermoeden hadden dat ze reden onder invloed’. Er zijn meerdere mensen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs en ook is er drugs in beslag genomen. 

Verder is er een gesignaleerde aangehouden voor een openstaande vonnis, en zijn er voor lichtere verkeersovertredingen waarschuwingen gegeven. 

De politie zegt dat ‘het niet ondenkbaar is dat we in de toekomst opnieuw dit soort acties houden’.

Spoor van vernielingen

Een spoor van vernieling werd in de wijk Oosterheide in Oosterhout aangericht op 31 mei. Volgens omwonenden werd de schade aangericht door jongeren, die eerder in een ander deel van de buurt voor overlast hebben gezorgd. ,,Bedankt, nu komt het probleem deze kant op”, waren de reacties toen.

De onrust is niet nieuw, zeiden de bewoners van de wijk. Maar wel nieuw is de blinde vernielzucht: ,,Alles moet kapot, gewoon om een ander wat aan te doen.’’

Hieronder de video van de vernielingen van eind mei.

Volledig scherm
Politie houdt extra controles in Oosterhout om gezicht te laten zien © MaricMedia
Volledig scherm
Politie houdt extra controles in Oosterhout om gezicht te laten zien © MaricMedia