Politie hekelt omstanders die afzetlint negeren na ongeval in Oosterhout: ‘Nieuwsgierigheid belangrijker dan hulp verlenen’

videoOOSTERHOUT - Politieteam Dongemond heeft een boekje open gedaan over omstanders die hun nieuwsgierigheid zondagmiddag niet konden bedwingen na een ongeval in Oosterhout. Volgens de politie negeerden enkele omstanders het afzetlint en maakten ze filmpjes en foto's van hulpverlening aan een zwaargewonde motorrijder.

Een motorrijder botste zondagmiddag op de kruising van de Patrijslaan met de Hoofseweg op een auto. De man raakte zwaargewond. Terwijl hulpdiensten hem eerste hulp verleenden, konden omstanders hun nieuwsgierigheid blijkbaar niet bedwingen. ,,Helaas was ook vandaag weer te zien dat sommige omstanders een filmpje of foto belangrijker vonden dan het respect voor de betrokken gewonden", schrijft het politieteam op Facebook.

Scootmobiel

,,Ook het afzetlint met een duidelijke tekst NIET BETREDEN POLITIE was kennelijk niet duidelijk genoeg en sommige omstanders vonden hun nieuwsgierigheid belangrijker dan de hulp die aan de gewonden verleend moest worden", zegt de politie. Een omstander maakte het volgens de politie al helemaal bont: ,,Een man met een scootmobiel spande de kroon door onder het afzetlint door te rijden. Gelukkig kon hij net gestopt worden voordat hij dwars over de ‘plaats delict’ reed.”

Verder deelt de politie ook een compliment uit aan de omstanders die het ambulancepersoneel en de politie geholpen hebben in een hectische situatie. ,,Deze burgers verdienen een pluim en zijn het voorbeeld voor vele anderen.”

Motorrijder zwaargewond na ongeval in Oosterhout
Volledig scherm
Motorrijder zwaargewond na ongeval in Oosterhout © Mathijs Bertens/MaRicMedia
Motorrijder zwaargewond na ongeval in Oosterhout
Volledig scherm
Motorrijder zwaargewond na ongeval in Oosterhout © Mathijs Bertens/MaRicMedia