Twee doden gevonden in een woning aan de Hooimijt in Made.
Volledig scherm
Twee doden gevonden in een woning aan de Hooimijt in Made. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Politie gaat uit van gezinsdrama na vondst van doden in woning Made: ‘Tragische gebeurtenis’

UPDATEDe twee overleden personen die in Made in een woning werden gevonden, zijn om het leven gekomen door een gezinsdrama. Dat laat de politie zondagmiddag weten. Het gaat om de bewoners van het huis. Ook burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen heeft ook gereageerd op het nieuws.

In een woning aan De Hooimijt werden vrijdagochtend de levenloze lichamen van twee mensen aangetroffen. Het gaat om de bewoners van het huis. Sinds de ontdekking heeft de politie onderzoek gedaan naar wat zich in de woning heeft afgespeeld. Daarbij hebben forensisch specialisten uitgebreid sporenonderzoek gedaan en werden diverse betrokkenen gesproken.

Zondagmiddag maakte de politie de resultaten van dat onderzoek bekend. Daarbij werd aangegeven dat zich een gezinsdrama in het huis heeft voltrokken. 

De politie kreeg vrijdag rond twintig over negen een melding van iemand die aan de deur van de woning stond en had aangebeld. Er werd niet opengedaan. Agenten troffen bij aankomst in de woning de lichamen van twee personen aan.

Tekst gaat verder onder de foto

Bloemen gelegd voor woning waar drama zich afspeelde.
Volledig scherm
Bloemen gelegd voor woning waar drama zich afspeelde. © Marcel van Dorst / MaRic Media

Moeilijk te bevatten

Burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen heeft ook gereageerd op de uitkomsten van het politieonderzoek. ,,Een tragische gebeurtenis die maar moeilijk te bevatten is en die een grote impact heeft op degenen die achterblijven: in de eerste plaats op hun familie, maar ik denk ook aan vrienden, collega’s en omwonenden in de nieuwe wijk waar ze nog maar kort woonden. Het betekent ook dat de leerlingen, ouders en team van basisschool De Stuifhoek geconfronteerd worden met het verlies van hun juf.”

Hij sloot het bericht af met: ,,Samen met de hulpdiensten proberen we de nabestaanden bij te staan waar dat kan. Mede namens het gemeentebestuur wens ik ze veel sterkte toe in de komende periode.”

Juf Gea

Eerder werd al bekend dat de slachtoffers Gea Godwaldt en haar echtgenoot Richard zijn. Gea was juf van groep 7 op basisschool de Stuifhoek. ,,De verslagenheid is groot”, laat directeur-bestuurder Reint Bos van scholenkoepel SKOD weten

,,Waar we bang voor waren, blijkt waar te zijn’’, zegt de schoolbestuurder. ,,Een van de twee overledenen is onze juf Gea Godwaldt.” Reint Bos noemt haar enorm bevlogen. ,,Ze had veel warmte naar kinderen, ouders en collega’s.” 

Geschokt

Buurtbewoners reageerden vrijdag geschokt op het nieuws. ,,Ik kan echt niet bevatten wat er is gebeurd. Dit is vreselijk”, zegt een vrouw die net als andere bewoners van De Hooimijt vrijdagochtend agenten aan de deur heeft gehad, tijdens het buurtonderzoek.