Volledig scherm
© AFP

Pokeraar die mannen in Roosendaal en Dongen chanteerde met naaktfoto's, hard aangepakt door rechter

BREDA - De rechtbank in Breda heeft niet mals gereageerd op een 27-jarige pokeraar uit Elst. Hij perste talloze mannen af die via sekssites contact met hem hadden. Onder hen slachtoffers uit Dongen en Roosendaal. 

Vond de officier van justitie de 139 dagen voorarrest nog voldoende, de rechtbank legde vrijdag daar bovenop nog 226 dagen voorwaardelijk op, plus een werkstraf van 240 uur.

In totaal deden dertien mensen aangifte dat ze tussen eind 2012 en begin 2016 geld aan de man hebben moeten betalen. Als hij pokergeld nodig had, ging hij naar een sekssite, waar hij zich voordeed als 'Renata'. Na enig contact vroeg hij onder meer herkenbare foto's van de mannen met hun geslachtsdeel. 

Pedo

Daarna dreigde hij die op Facebook te zetten of te mailen naar vrienden en bekenden. Ook deed hij zich voor als de broer van de minderjarige Renata, waardoor hij geld van de mannen kon eisen omdat ze pedo zouden zijn. Hij kon op die manier mannen soms maanden lang geld afhandig maken.

De rechtbank oordeelde dat een zwaardere straf nodig was dan de eis, omdat de man 'niet alleen minanciële, maar ook emotionele schade' veroorzaakte. ,,De eis is niet passend bij de ernst van dit feit.''

186.000 euro

Volgens jusititie verdiende de man op die manier zeker 186 duizend euro. Dat geld gaat justitie in een aparte procedure ook nog terugvorderen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement