Volledig scherm
Beneluxweg Oosterhout. © Sjoerd Marcelissen

Poging om gebouw arbeidsmigranten Oosterhout tegen te houden mislukt

OOSTERHOUT - Een poging van Gezond Burger Verstand (GBV) om te voorkomen dat arbeidsmigranten in een gebouw aan de Beneluxweg worden gevestigd, is op niets uitgelopen.

Quote

Er is meer overlast van arbeidsmi­gran­ten die bij elkaar in een woonhuis gepropt worden.”

Willem-Jan van der Zanden, Fractievoorzitter GroenLInks Oosterhout

Hannie Broekhoven (GBV) diende woensdag een motie in met de vraag of onderzocht kan worden ‘of arbeidsmigranten gehuisvest kunnen worden op bedrijfsterreinen’.  De locatie aan de Beneluxweg zou ‘op veel weerstand van omwonenden stuiten’. Broekhoven: ,,In Oosterheide zijn al veel problemen op het gebied van veiligheid.” 

Bent u bang voor veel units in het buitengebied?

Walther Hoosemans (Gemeentebelangen): ,,Bent u niet bang dat bedrijven in het buitengebied dan heel veel units voor arbeidsmigranten gaan neerzetten?” Broekhoven zegt dat ze in andere gemeenten heeft gezien dat het wel mogelijk is. 

Dit helpt juist om overlast tegen te gaan

Volgens Willem-Jan van der Zanden (GroenLinks) hebben bewoners van Oosterheide niet zo'n bezwaar tegen het gebouw. ,,Op een bewonersavond hoorden wij dat er meer overlast is van arbeidsmigranten die bij elkaar in een woonhuis gepropt worden.” Wethouder Robin van der Helm (Economische zaken): ,,Arbeidsmigranten hebben recht op goede woningen. Er komen huisregels en beveiliging. Dit helpt juist om overlast tegen te gaan.” Het college is akkoord met het plan. De motie van GBV haalde het niet.”