Volledig scherm
OOSTERHOUT - Veel leerlingen komen met de fiets naar het Frencken College, ook vanuit de omliggende gemeentes. De foto is van 2016 nog voor de grote verbouwing van de school. © Johan Wouters / het fotoburo

Pleidooi voor fietspad naar Frencken- en Hanze College

OOSTERHOUT - Een fietspad langs het Wilhelminakanaal naar het Frencken- en het Hanze College toe. Dees Melsen (VVD) heeft in de gemeenteraadsvergadering deze week aandacht gevraagd voor het plan uit 2017. 

De gemeenteraad nam in 2017 een motie aan om een veilig fietspad aan te leggen. Daar is het niet van gekomen. Volgens Melsen fietsen veel leerlingen uit onder meer Dongen over het drukke kruispunt bij de Slotlaan. 

Veiliger langs het kanaal

,,Het is veiliger als ze op een fietspad langs het kanaal kunnen rijden en dan onder het viaduct door naar het Frencken en het Hanze toe.”  Wethouder Clèmens Piena (Mobiliteit en verkeer) zegde toe met het voorstel naar de gemeenteraad te komen als de colleges van Tilburg en Dongen instemmen met het plan. Piena gaat ook overleggen met het Frencken over een fietspad aan de zuidkant van de school. Melsen vindt het vreemd dat er niets met de motie uit 2017 is gedaan.