Volledig scherm
Een homo-ontmoetingsplaats. © Robert van den Berge / het fotoburo

Platform stapt naar gerechtshof om sluiting homo-ontmoetingsplek A27 Oosterhout (video)

OOSTERHOUT - Stichting Platform Keelbos stapt naar het gerechtshof in Den Bosch om homo-ontmoetingsplek Galgenveld langs de A27 weer open te krijgen. Dat meldt Omroep Brabant.

Het platform wilde eerder de burgemeesters van de gemeenten Breda en Oosterhout aanklagen wegens discriminatie maar het OM besloot niet over te gaan tot vervolging.

De homo-ontmoetingsplek werd gesloten na klachten over rommel in de bosjes en confrontatie met de handelingen van de homo's.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.