Volledig scherm
PREMIUM
Buslijn 325 rijdt vanaf het Goorke in Vrachelen via Dommelbergen naar Breda. De nieuwe lijn 324 zou een stuk sneller zijn, omdat deze niet via Dommelbergen loopt. © Pix4Profs / Johan Wouters

Plan voor spitsbus van Vrachelen naar Breda

OOSTERHOUT - Schoolgaande jongeren die vanuit Vrachelen in Oosterhout snel naar de opleiding in Breda willen, kunnen als de plannen doorgaan vanaf 2020 in een rechtstreekse bus stappen. Vervoersbedrijf Arriva overweegt om een extra spitsbus (lijn 324) van Vrachelen naar Breda te laten rijden. Wethouder mobiliteit, Marian Witte, van Oosterhout is enthousiast. De provincie hakt in september de knoop door.   

De nieuwe lijn scheelt veel tijd

Quote

Als ze dit gaan doen, dan springen een heleboel jongeren een gat in de lucht.”

Marian Witte, wethouder mobiliteit Oosterhout.

,,Als ze dit gaan doen, dan springen een heleboel jongeren een gat in de lucht", zegt wethouder Marian Witte. ,,Er wonen veel jongeren in Vrachelen en die voelen zich klem zitten. Er rijdt wel een bus vanaf het Goorke via Dommelbergen naar Breda, maar die doet er erg lang over. Als die nieuwe lijn er komt, scheelt dat een hoop tijd.”

  1. Koppige paarden en een struikelende sint: BN DeStem zoekt grappige sinterklaasverhalen
    OPROEP

    Koppige paarden en een struikelen­de sint: BN DeStem zoekt grappige sinter­klaas­ver­ha­len

    Van het paard gevallen, een baard die niet op zijn plek wil blijven, een kind aangesproken met de verkeerde naam: zelfs de goedheiligman heeft weleens zijn dag niet. Heeft u een grappig verhaal over een moment waarop Sinterklaas of zijn pieten onbedoeld de mist in gingen? Over misverstanden, ongelukjes en decemberbloopers? Wij willen het graag horen, misschien komt uw verhaal dan in een artikel in BN DeStem.