Volledig scherm
PREMIUM
De kruipwedstrijden op de Markt in Geertruidenberg trokken hordes publiek. © Eigen foto

Pinknick 2019: Vijf rondjes kruipen op de Markt van Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG - De picknickplaats, het kruipparcours en de muziek, het is allemaal geregeld. Pinknick anno 2019 zit er aan te komen. Op 7 juli. Met een kruipwedstrijd. En zanger Kaz Lux. Op de Markt van Geertruidenberg.

 ,,Ik heb zo'n gevoel dat het wel eens druk kan worden”, zegt Sjaak de Hoogh (68), de man die het allemaal verzon. Hij was er bij op Pinknick 1969, de voorloper van Pinkpop. Het is 50 jaar geleden.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.