Volledig scherm
Drie trotse SVP’ers tonen de die volle doos met 5300 handtekeningen © Marja Klein Obbink

Petitie naar minister: alternatief voor autoweg langs Kloosterhoeve

RAAMSDONKSVEER - 5300 Handtekeningen heeft de SVP in de gemeente Geertruidenberg al opgehaald. En nog voor het eind van het jaar zijn het er 6000, is de verwachting. Gebundeld in een petitie worden die verzonden aan minister Cora van Nieuwenhuizen en de Tweede kamer. De boodschap: er moet een alternatief komen voor de autoweg die na de verbreding van de A27 langs de Kloosterhoeve in Raamsdonksveer komt te liggen.

Een alternatief voor die beoogde verbindingsweg tussen Raamsdonksveer en Oosterhout. De motie van de SVP om die petitie in te dienen kreeg unanieme steun van de gemeenteraad van Geertruidenberg.

De geplande autoweg loopt op ongeveer 35 meter afstand van de Kloosterhoeve, het expertise- en zorgcentrum voor Huntington-patiënten. Door de toename van geluid,licht en hectiek dreigt de gezondheid van de patiënten ernstig aangetast te worden. Daarnaast is de weg gepland dwars door het polderlandschap (Karthuizerpolder) en natuurgebied De Hillen. 

De SVP stelt dat het besluit van de minster voor het nieuwe tracé voor de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder  nog niet onherroepelijk is  want er zijn nog ongeveer 50 beroepschriften hiertegen in behandeling.

De gemeenteraad en het college waren donderdag lovend over de inspanningen van de SVP. ,,De complimenten voor de vele honderden uren die de SVP hier in heeft gestopt”, aldus raadslid Bert van den Kieboom richting SVP’er Piet de Peuter.