Volledig scherm
© Persbureau Van Eijndhoven

Pendelbussen Luchtmachtdagen vliegbasis Gilze-Rijen alleen vanaf station Reeshof in Tilburg

RIJEN - Voor de Luchtmachtdagen, komende vrijdag en zaterdag, rijden er alleen pendelbussen vanaf NS-station Reeshof Tilburg. Bezoekers wordt geadviseerd daar uit te stappen.

Er rijden geen pendelbussen vanaf NS-station Gilze-Rijen en de NS-stations Breda en Tilburg. Station Gilze-Rijen is met een middenperron niet ingericht om een grote bezoekersstroom op te vangen en bij de NS-stations Breda en Tilburg vinden momenteel werkzaamheden plaats.

Fietsenstalling
Inwoners van Rijen kunnen gebruik maken van pendelbussen die vertrekken vanaf de Vijf Eikenweg en de Gerolsteinbaan. Daar zijn fietsenstallingen ingericht. Het aantal parkeerplaatsen is daar wel beperkt.

Uitstapplaats
De gemeente Gilze en Rijen wil de bezoekersstromen in goede banen leiden en doet een dringend beroep op publiek de Reeshof (Tilburg) als uitstapplaats te gebruiken. "Dit is de snelste route naar de vliegbasis toe. Uitstappen op Gilze-Rijen ontraden we de mensen, vanaf die plek is het nog zeker twee kilometer lopen naar het luchtmachtterrein, er rijden geen bussen'', aldus een woordvoerder.

Reisadvies
Vier jaar geleden reden er bij de Luchtmachtdagen op Gilze-Rijen nog wel pendelbussen vanaf de NS-stations Breda en Tilburg. ''Dat kan bij deze editie van de Luchtmachtdagen helaas niet.''

Voor nader reisadvies kunnen bezoekers terecht op de websites van de gemeente en de vliegbasis: www.gilzerijen.nl en www.operatieluchtsteun.nl.