Volledig scherm
Pasar Malam Azie © foto Pasar Malam Azie

Pasar Malam weer groots terug op Breepark

BREDA - De Pasar Malam is terug in Breda. In de evenementenhal op Breepark wordt van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni de Pasar Malam Azië gehouden met live muziek, dansvoorstellingen en oosterse hapjes en drankjes.  

De Pasar Malam was een jaarlijkse grote activiteit in het legendarische Turfschip. Na de sloop van het concertpodium was het met de grote oosterse markt wel zo’n beetje gedaan. Naast het NAC-station was er nog een keer een, of in het Racketcentrum aan de Terheijdenseweg. Daarna nog diverse keren kleinschalige varianten. 

Tempeldecor

,,Maar nu is er weer een grote Pasar Malam in Breda", zegt organisator Jeffrey Bruil. ,,Een medewerker wees me vorig jaar op de nieuwe hal van Breepark. We gaan er een jaarlijks evenement van maken op 4000 vierkante meter.” Dit weekend staan er een honderd kramen, maar ook het grootste tempeldecor van Europa aldus Bruil. Tegen de achtergrond van de Borobudur treden artiesten op. ,,De vrachtwagens zijn onderweg met spullen om de hal aan te kleden.” 

Swingend

De Indonesische markt van vroeger is een Aziatische markt geworden. Shoppen, smullen, swingen, vat Bruil samen. Naast Indonesische en Molukse kramen zijn er ook uit China en bijvoorbeeld Thailand.  Eten is mogelijk bij enkele  restaurants en bij stands met snacks, drankjes en vruchten.   Verder zijn er volop optredens, swingende livemuziek met dansshows uit onder meer Indonesië, Tahiti en Hawaii. Dagelijks vanaf 13.30 uur. Kaartjes zijn aan de kassa te koop, alleen contant.