Volledig scherm
De band Pineapple Madness voor een vol veld. © Casper van Aggelen

Parkfeest Oosterhout heeft nog 150 vrijwilligers nodig

OOSTERHOUT - Het Parkfeest in Oosterhout heeft nog 150 vrijwilligers nodig om het driedaagse pop-evenement in juni in goede banen te leiden. ,,Nu het Slotpark-Oost erbij is gekomen, hebben we ook meer mensen nodig.”

Het is prettiger als je met meer mensen bent

Quote

Met opbouwen en afbreken ben je eerder klaar als er meer handjes zijn.”

Woordvoerder Parkfeest Carmen Mutsaers.

Het grote festival op 14, 15 en 16 juni beschikt over een vaste kern van vrijwilligers die ieder jaar opnieuw de handen uit de mouwen steken. Er zijn echter meer mensen nodig om te helpen. Woordvoerder Carmen Mutsaers: ,,We hebben een vaste kern van zo'n driehonderd mensen. Het ene jaar ben je vaker beschikbaar dan het andere. We zijn afhankelijk van het aantal diensten dat mensen kunnen draaien. We redden het altijd wel, maar het is prettiger als je de klus met meer vrijwilligers doet. Met opbouwen en afbreken ben je eerder klaar als er meer handjes zijn.”

Het festivalterrein is groter

Daar komt nog bij dat sommige vrijwilligers ouder worden en minder belast kunnen worden. ,,Jonge mensen zijn nodig om de ouderen te ontlasten. Daar hebben we nieuwe aanwas voor nodig. Aan de andere kant zijn er sowieso meer mensen nodig, omdat het festivalterrein groter is geworden met Slotjes-Oost erbij. Ook daar hebben we nu parkwachten, alcoholpreventieteams en mensen voor eetkramen nodig", aldus Mutsaers. Aanmelden via www.parkfeest.nl.

  1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

    Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.