Volledig scherm
De band Pineapple Madness voor een vol veld. © Casper van Aggelen

Parkfeest Oosterhout heeft nog 150 vrijwilligers nodig

OOSTERHOUT - Het Parkfeest in Oosterhout heeft nog 150 vrijwilligers nodig om het driedaagse pop-evenement in juni in goede banen te leiden. ,,Nu het Slotpark-Oost erbij is gekomen, hebben we ook meer mensen nodig.”

Het is prettiger als je met meer mensen bent

Quote

Met opbouwen en afbreken ben je eerder klaar als er meer handjes zijn.”

Woordvoerder Parkfeest Carmen Mutsaers.

Het grote festival op 14, 15 en 16 juni beschikt over een vaste kern van vrijwilligers die ieder jaar opnieuw de handen uit de mouwen steken. Er zijn echter meer mensen nodig om te helpen. Woordvoerder Carmen Mutsaers: ,,We hebben een vaste kern van zo'n driehonderd mensen. Het ene jaar ben je vaker beschikbaar dan het andere. We zijn afhankelijk van het aantal diensten dat mensen kunnen draaien. We redden het altijd wel, maar het is prettiger als je de klus met meer vrijwilligers doet. Met opbouwen en afbreken ben je eerder klaar als er meer handjes zijn.”

Het festivalterrein is groter

Daar komt nog bij dat sommige vrijwilligers ouder worden en minder belast kunnen worden. ,,Jonge mensen zijn nodig om de ouderen te ontlasten. Daar hebben we nieuwe aanwas voor nodig. Aan de andere kant zijn er sowieso meer mensen nodig, omdat het festivalterrein groter is geworden met Slotjes-Oost erbij. Ook daar hebben we nu parkwachten, alcoholpreventieteams en mensen voor eetkramen nodig", aldus Mutsaers. Aanmelden via www.parkfeest.nl.

  1. Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrokken
    PREMIUM

    Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrok­ken

    OOSTERHOUT - De voorwaardelijke boete van 10.000 euro voor het niet controleren van de leeftijd van een klant die een biertje bestelde bij Bowling en Bistro Merlijn in Oosterhout is ingetrokken. Bij de testkoper, een controleur van de gemeente, werd niet naar zijn ID gevraagd, omdat hij volwassen is en er ook zo uitziet. Na een gesprek met de eigenaar van Merlijn vindt het college een last onder dwangsom toch ‘een te zwaar middel’.