Een bord op het parkterrein bij De Hannebroeck vermeldt dat er een gebiedsverbod is.
Volledig scherm
Een bord op het parkterrein bij De Hannebroeck vermeldt dat er een gebiedsverbod is. © Gerlach Hochstenbach

Parkeerterreinen in bossen bij Oosterhout afgesloten

OOSTERHOUT/DORST - Om ervoor te zorgen dat de toeloop in de bossen bij Dorst en Vrachelse Hei binnen de perken blijft,  heeft de gemeente Oosterhout de meeste parkeerterrein tot verboden gebied verklaard. Ook andere parkeerplaatsen zullen worden gesloten, mocht de gemeente daar grote drukte constateren.

De afgelopen tijd heeft Oosterhout gemerkt dat vooral de bossen bij Dorst en de Vrachelse Hei de plekken zijn waar, met name, in de weekenden de meeste toeloop is in deze periode waarin iedereen vanwege de coronacrisis op het hart wordt gedrukt zijn vertier vooral in en om huis te zoeken. “Ga op dit moment niet de bossen in of naar andere recreatieve plaatsen. Het wordt dan gewoonweg te druk en dat willen we niet. Juist nu de ontwikkelingen de goede kant op gaan, is het noodzakelijk om de richtlijnen te blijven volgen", stelt de gemeente Oosterhout. Blijf thuis, luidt het dringende advies waarmee de gemeente de landelijke regels volgt.

Staatsbosbeheer

Op verzoek van Staatsbosbeheer wordt de parkeerplaats ten zuiden van de Wethouder van Dijklaan in Dorst op zondag 5 april afgesloten. “En preventief zijn bij de parkeerplaatsen bij de Ketenbaan en Veekestraat hekken en borden klaar. Mochten we zien dat het verkeer zich verplaatst naar deze parkeerplaatsen, sluiten we die dus ook af.”

Particuliere parkeerterreinen

Eigenaren van particuliere parkeerterreinen in deze omgeving werken hier ook aan mee. Hannebroeck en Houtse Meer hebben hun parkeerterrein het gehele weekend af afgesloten. De drive-in van het Houtse Meer blijft wel toegankelijk. De parkeerplaats bij Bos&Co (voorheen Seterse Hoeve) wordt gesloten als het te druk wordt.