Volledig scherm
Jaimy en Andries van Puijfelik bij hun bedrijf aan de Koopvaardijweg in Oosterhout. © Johan Wouters/Pix4Profs

Papierverwerker Puijfelik na gedwongen sluiting weer open

OOSTERHOUT - Precies één jaar na de sluiting ging papierverwerker Puijfelik Recycling dinsdagochtend weer open. Het bedrijf, dat doorgaat onder de naam Recycling Continue BV., moest van de gemeente Oosterhout op slot na de vondst van cocaïne in een zeecontainer op het terrein.

Medewerkers van de gemeente hebben dinsdagochtend de deuren ontgrendeld, de hekken verwijderd en de sleutels weer overgedragen. Tijdens de sluiting mocht het terrein volgens de gemeente om de maand ‘enkele uren’ open voor de ondernemers. Toch is de schade groot, vertelde mede-eigenaar Andries van Puijfelik eerder tegen deze krant. Zo ligt er voor tonnen aan papier dat inmiddels geen waarde meer zou hebben. 

Hevig verzet tegen sluiting 

Het bedrijf heeft zich altijd hevig verzet tegen de sluiting. Voor de cokesmokkel werd familielid en werknemer Adrie van P. tot enkele jaren cel veroordeeld, maar het bedrijf ontkent enige betrokkenheid. Er loopt nog een beroep tegen de sluiting bij de rechtbank; de uitspraak volgt waarschijnlijk in augustus. De ondernemers lieten eerder weten dat, mocht de rechter hen in het gelijk stellen, overwogen wordt een schadeclaim neer te leggen bij de gemeente.

Bedrijf bleek wel actief 

Het afgelopen jaar bleef het papierbedrijf wel actief, maar enkel met het ophalen en wegbrengen van papier. Recycling Continue huurt het pand op bedrijventerrein Weststad van voormalig transportondernemer Paul van W., die verdacht wordt van grootschalige cokesmokkel vanuit Colombia. 

  1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

    Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.