Volledig scherm
Lisanne en Axel in de studio, net nadat zij hebben gehoord dat ze ruim 32.000 euro mee naar huis krijgen. © Screenshot van SBS6-programma 'Deze quiz is voor jou'

Ouders van gehandicapte Jens (3) in Dongen krijgen ruim 32.000 euro in tv-programma ‘Deze quiz is voor jou’

DONGEN - Lisanne (29) en haar man Axel Peeters (28) hadden geen idee dat het allemaal om hen zou draaien tijdens de opnames van tv-programma ‘Deze quiz is voor jou’. Zaterdagavond was te zien hoe het nietsvermoedende stel 32.175 euro wint. Geld dat ze goed kunnen gebruiken voor hun zoontje Jens (3), die lijdt aan meerdere neurologische aandoeningen. “Het is bizar wat er allemaal gebeurt.”

Het idee achter de SBS6-spelshow van Linda de Mol: vier BN’ers schuiven aan en sprokkelen een geldbedrag bij elkaar voor een nietsvermoedend persoon in de zaal die wel een financieel steuntje in de rug kan gebruiken. Deze keer was het dus de beurt aan Lisanne en Axel.

‘Eruit met team Jens’

De twee werden eind januari naar de studio gelokt met een smoesje door Ilona, de begeleider van hun gehandicapte zoon. ‘Even eruit met team Jens’, zeiden ze tegen elkaar. Het jongetje heeft 24 uur per dag zeven dagen in de week zorg nodig. “Een dagje weg is dan een welkome afleiding”, vertelt Lisanne een dag na de uitzending.

In de uitzending van zaterdagavond is te zien hoe zij fanatiek meedoet. Pas helemaal aan het eind wordt het voor haar en haar man duidelijk dat zij het bedrag mee naar huis krijgen. “Shit! Dat ben ik”, reageert ze verrast in de studio.

In shock

Zelf heeft ze de uitzending van zaterdag moeten terugkijken om te zien wat ze daarna nog meer heeft gezegd. “Het druppelde heel langzaam binnen”, geeft Lisanne toe. “Daarna begon ik te trillen. Ik was compleet in shock.”

Volledig scherm
De kleine Jens met zijn cheque. © Lisanne Peeters - Facebook

Het echtpaar kan de centen namelijk heel goed gebruiken. Ze zijn al een tijd ‘in gevecht’ met de gemeente over de zorg van hun zoon. “We gaan het geld gebruiken om Jens in de toekomst de liefde en aandacht te kunnen geven die hij nodig heeft en verdient.”

Na afloop van de uitzending is Lisanne overspoeld met berichtjes. “Het is bizar wat er allemaal gebeurt.”