Volledig scherm
PREMIUM
Twee jaar geleden waren er werkzaamheden aan de Oude Veerseweg. © Paula Pols

Oude Veerseweg blijft 80 km per uur

OOSTERHOUT/RAAMSDONKSVEER - De Oude Veerseweg blijft een 80 km weg. Zo wil een meerderheid in de Oosterhoutse gemeenteraad. Plannen om de snelheid daar te verlagen, lijken voorlopig van de baan. 

In de mobiliteitsvisie Oosterhout Vooruit 2030 kwam de gemeente met het idee om de snelheid op de weg tussen Oosterhout en Raamsdonksveer te verlagen naar 60 km per uur. In de toekomst is deze route niet meer de directe verbinding naar de A59 en A27, omdat de op- en afrit bij de Veerse watertoren verdwijnt. Dat betekent minder verkeer. Daarom kon de snelheid wel omlaag, zo dacht de gemeente. Het zou de weg ‘veiliger‘ en ‘aantrekkelijker‘ maken. Alleen vraagt dat wel om een flinke ingreep, meent de politiek. ,,Een totale herinrichting is kostbaar”, stelt Dees Melsen (VVD). ,,Ook is het niet nodig omdat de weg een verkeersfunctie heeft richting Raamsdonksveer en vanwege het openbaar vervoer.” 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.