Volledig scherm
De hele 'Veerse' buitenploeg van MidZuid was bij de opening. Op de voorgrond directeur Egbert Lichtenberg van MidZuid (links) en wethouder Adriaan de Jongh. © Marja Klein Obbink

Oude landbouwschool Raamsdonksveer weer 'groen’

RAAMSDONKSVEER - De grote roldeuren van de vroegere brandweerkazerne zijn verdwenen, de oude kozijnen van de school zijn weer te zien. Met de komst van de mensen van de Groenvoorziening van het sociale werkbedrijf MidZuid  heeft de oude land- en tuinbouwschool van Raamsdonksveer haar groene bestemming weer terug. 

Het pand aan de Julianalaan werd gisteren officieel geopend als nieuwe locatie voor de buitenploeg van MidZuid, de nieuwe naam van !Go. Ook de politie is in het pand gehuisvest, met een klein kantoor en een spreekkamer.

Collega's

De opening was een klein feestje waard want de circa 50 man van MidZuid hebben lang, te lang vond directeur Egbert Lichtenberg, moeten wachten op een nieuwe locatie. Zij waren een kleine vijf jaar gehuisvest aan de Statenlaan in Geertruidenberg. Het voordeel van Raamsdonksveer is dat ook de buitenploeg van de gemeente hier is gevestigd, inclusief al het materieel. ,,Zij zitten nu veel dichter bij de collega's van de gemeente".

,,Het fijne is dat deze mensen nu als één ploeg kunnen optrekken”, benadrukte ook wethouder Adriaan de Jongh. ,,Wij zijn sinds 2017 intensiever gaan samenwerken. De twee ploegen samen vormen de buitendienst voor de hele gemeente Geertruidenberg. Vanuit Raamsdonksveer trekken ze de wijken in om onderhoud te plegen aan de openbare ruimte.”

Met de verbouwing van de oude brandweerkazerne is een architectonisch waardevol pand voor de gemeente behouden gebleven. Ook dit pand is getekend door architect Cees de Bever, die een belangrijk deel van het aangezicht van Raamsdonksveer heeft bepaald. Zo was hij ook verantwoordelijk  voor het ontwerp van het  gemeentehuis, de OLV kerk en de Wilsdonck-school.