Oud-schaatser Gianne Romme gaat noodlijdende schaatsbaan managen

In de zoektocht naar een nieuwe manager is de directie van IJsbaan Twente bij een opmerkelijke persoon terechtgekomen: oud-schaatskampioen Gianni Romme wordt het gezicht van de overdekte kunstijshal.

De motivatie van de oorspronkelijke Brabander uit Made sloeg aan bij de directie, ondanks een gebrek aan praktijkervaring kreeg Romme de baan. "Als trainer een ploeg aansturen is eigenlijk precies hetzelfde werk." Per 1 mei gaat hij in Enschede aan de slag. De ijshal heeft sinds de bouw in 2008 te maken met een exploitatietekort, ondanks volgens PCH goede bezoekersaantallen. In 2012 en in 2016 sprong de gemeente daarom al financieel bij. Romme gaat zich de komende periode verdiepen in die materie. ,,De eerste twee maanden ga ik me inlezen en veel praten over de stand van zaken. Van de geschiedenis moet ik nog leren, maar ik wil me liever richten op de toekomst. In de sport was ik het ook niet anders gewend: je kunt je beter concentreren op wat voor je ligt, dan wat achter je ligt."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Prachtig fotomateriaal
Thor-stoomveerdienst vanuit Geertruidenberg

    Prachtig fotomateriaal Thor-stoomveer­dienst vanuit Geertrui­den­berg

    GEERTRUIDENBERG - In 1846 vertrok de eerste boot met personen, goederen en vee vanuit Geertruidenberg naar Rotterdam. Zelfs koning Willem II maakte gebruik van de THOR-veerdienst Stad Geertruidenberg, die ook plaatsen als Capelsche Veer, Dussen, Keizersveer en Drimmelen aandeed. Ze waren een begrip de Thor-lijndiensten naar Rotterdam. Cees Schuller schreef er een boek over. Daarover gaat de lezing op donderdag 20 december in Geertruidenberg.