Oud-schaatser Gianne Romme gaat noodlijdende schaatsbaan managen

In de zoektocht naar een nieuwe manager is de directie van IJsbaan Twente bij een opmerkelijke persoon terechtgekomen: oud-schaatskampioen Gianni Romme wordt het gezicht van de overdekte kunstijshal.

De motivatie van de oorspronkelijke Brabander uit Made sloeg aan bij de directie, ondanks een gebrek aan praktijkervaring kreeg Romme de baan. "Als trainer een ploeg aansturen is eigenlijk precies hetzelfde werk." Per 1 mei gaat hij in Enschede aan de slag. De ijshal heeft sinds de bouw in 2008 te maken met een exploitatietekort, ondanks volgens PCH goede bezoekersaantallen. In 2012 en in 2016 sprong de gemeente daarom al financieel bij. Romme gaat zich de komende periode verdiepen in die materie. ,,De eerste twee maanden ga ik me inlezen en veel praten over de stand van zaken. Van de geschiedenis moet ik nog leren, maar ik wil me liever richten op de toekomst. In de sport was ik het ook niet anders gewend: je kunt je beter concentreren op wat voor je ligt, dan wat achter je ligt."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.