Rudy en Quirien Schellekens uit Made nemen de wijngaard over.
Volledig scherm
PREMIUM
Rudy en Quirien Schellekens uit Made nemen de wijngaard over. © Pix4Profs / Johan Wouters

Opvolgers voor wijngaard De Linie in Made: ‘Eerste wijnoogst wordt klapper’

MADE – Het was een lastige zoektocht van Marius van Stokkom (73) om een opvolger te vinden voor zijn wijngaard De Linie in Made. Maar, ‘het is beklonken’: echtpaar Rudy (48) en Quirien (46) Schellekens uit Made nemen het wijnstokje over.

Quote

Tijdens een wandeling zagen we deze wijngaard en raakten er niet over uitgepraat

Rudy Schellekens, opvolger, Wijngaard De Linie in Made

,,Boer worden was mijn droom. Dat was al zo toen ik nog klein was. Maar van mijn vader moest ik doorleren. Hij was zelf tuinder en wilde dat harde leven niet voor mij”, vertelt Rudy Schellekens. Hij groeide op in de wereld van glastuinbouw en loonwerk in Dongen. Al op jonge leeftijd werkte hij mee op het veld of in de kassen.

Rudy: ,,Ik wilde buiten zijn. Werken met mijn handen en dingen maken. Maar ik volgde mijn vaders advies op en heb de studie chemische technologie in Eindhoven gevolgd. Daarna ben ik het bedrijfsleven in gegaan.”

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”