De optocht in Raamsdonk is op het laatste moment afgelast vanwege de harde wind. De wagen van Spuit 11 wordt op het Kerkplein afgebroken zodat ze terug naar hun bouwplaats kunnen rijden.
Volledig scherm
De optocht in Raamsdonk is op het laatste moment afgelast vanwege de harde wind. De wagen van Spuit 11 wordt op het Kerkplein afgebroken zodat ze terug naar hun bouwplaats kunnen rijden. © Pix4Profs/René Schotanus

Optocht in Raamsdonk ‘wordt grootste ooit’

RAAMSDONK - Het ziet er goed uit voor de optocht in Raamsdonk. Die vindt dinsdag plaats. De logistieke operatie rondom de optocht van Raamsdonk en Raamsdonksfeer, oftewel D’n Haaykaant en Faantelaand, loopt op rolletjes. 

Quote

We hebben veel boeren gebeld om hun medewer­king. Geweldig hoe ze dat oppakken

Patrick Marcelissen , Voorzitter Stichting Raamsdonkse Karnaval

Doordat de wind roet in het eten gooide, kon de optocht in Raamsdonk zaterdag niet doorgaan. Hetzelfde overkwam Raamsdonksveer (Faantelaand) daags daarna. 

,,Daardoor wordt het de grootste optocht ooit in ons dorp. We hebben zelfs nummers bij moeten maken”, zegt Patrick Marcelissen, voorzitter van Stichting Raamsdonkse Karnaval. ,,Er zijn 47 deelnemers, waaronder 23 grote wagens.”

Raamsdonk mag maar klein zijn, de optocht zelf zal daardoor niet door worden belemmerd, stelt Marcelissen. Wel was het een logistieke uitdaging om alle grote wagens een veilige stek te bieden om op te bouwen. ,,Dat is gelukt. We hebben veel boeren gebeld om hun medewerking. Geweldig hoe ze dat oppakken.” 

Ook is Marcelissen zeer te spreken over de gemeente. ,,Die is heel erg flexibel, wil er ook iets moois van maken.”

Meefeesten

Voor mensen die dinsdag vanwege hun werk in en om Raamsdonk moeten zijn, wordt dat een lastig karwei. ,,Je kunt ons dorp beter mijden. Of je doet mee, carnaval vieren.” 

Om elf over twee zet de optocht zich in gang. De prijsuitreiking vindt rond acht uur op het Heereplein in Faantelaand plaats.

Lampionnenoptocht

Aansluitend is er lampionnenoptocht, tot slot het verbranden van de drie mascottes. Rond tien uur is carnaval voorbij. Overigens: het feest is ook helemaal aan Marcelissen voorbij gegaan. ,,Door al het geregel heb ik er geen tijd voor gehad. Is niet erg, als we er morgen maar een geweldig mooi feest van kunnen maken.” En het weer? ,,Gaat ons niet dwarsbomen, denk ik. De voorspellingen zien er goed uit.”

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.