Volledig scherm
© Jeroen Stuve

Oproep: wat zijn uw ervaringen met de ultrakorte invoegstrook op de A27 bij Oosterhout?

OOSTERHOUT - Op de A27 zijn woensdagochtend twee auto’s op elkaar gereden. Hierbij raakte één persoon gewond. Het ongeluk gebeurde op de korte invoegstrook net voorbij het Wilhelminakanaal bij in Oosterhout in de rijrichting Gorinchem.

De auto’s botsten op elkaar toen ze plotseling op de rem moesten tijdens het invoegen op de snelweg. Een vrachtwagen, die al op de snelweg reed, moest ook vol op de rem. Een grote stalen plaat op de oplegger schoof tegen de cabine. Hierdoor raakte het voertuig zwaar beschadigd.

Het ongeluk staat niet op zichzelf. De korte invoegstrook is al jaren punt van discussie. BN DeStem is benieuwd naar uw mening en ervaringen. Veel mensen zetten zich schrap als de ze vanaf de Vijf Eikenweg de A27 oprijden. Er zijn zelfs bestuurders die omrijden naar de oprit Oost, om daar de A27 op te gaan.

Hoe ervaart u de invoegstrook bij de Vijf Eikenweg? Vindt u die 60 meter inderdaad te kort? Voelt u zich onveilig tijdens het invoegen op de snelweg? En heeft u weleens gevaarlijke situaties meegemaakt op deze strook?

Stuur ons per e-mail uw mening en ervaringen, voorzien van uw naam, woonplaats en telefoonnummer, via redactie.oosterhout@bndestem.nl.