Volledig scherm
De scootmobiel van Nellie Oosterling leidt tot tweespalt in het appartementencomplex waarin ze woont. © Johan Wouters/het fotoburo

Opnieuw uitstel in zaak scootmobiel Oosterhout

OOSTERHOUT - Het gerechtshof in Den Bosch heeft meer tijd nodig om tot een uitspraak te komen in de rechtszaak rond de scootmobiel in het Oosterhouts appartementencomplex de Regentes. Dat heeft het hof aan beide partijen in het conflict laten weten.

De uitspraak staat nu gepland op 15 december.

De zaak draait om de scootmobiel die Nellie Oosterling, bewoonster van de Regentes, nodig heeft om van A naar B te komen. Ze is slecht ter been en kampt met een broze gezondheid.

De vereniging van eigenaren van de Regentes heeft eerder echter met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen bepaald dat de scootmobiel in de kelder geparkeerd moet worden. Voor Oosterling is dat te ver weg en is het ook riskant als ze alleen naar de kelder moet.

Van de brandweer en de kantonrechter in Breda, die in eerste aanleg over het geschil oordeelde, mag het vervoermiddel in het gebouw op de gang staan, voor de deur van Oosterling. Mede-bewoner Roelof Zomer legde zich bij die uitspraak niet neer en hij ging in hoger beroep. Eerder noemde hij de uitspraak van de Bredase rechter in deze krant 'slecht.'