Volledig scherm
Xtc © ThinkStock

Opnieuw drugsdealer opgepakt in Oosterhout

OOSTERHOUT - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een drugsdealer opgepakt in Oosterhout. Dat was niet de eerste die dit weekend werd aangehouden.

Agenten zagen op de Mathildastraat een auto met hoge snelheid langs het horecagebied rijden, dus besloten ze de bestuurder een stopteken te tonen. Bij de controle bleek dat hij geen alcohol had gedronken. Maar de bestuurder had geen rijbewijs bij zich en kon zich ook niet op een andere manier legitimeren. 

Bij het fouilleren van de man zagen ze onder zijn broeksband een flinke verdikking zitten. Het bleek om een tweetal telefoons te gaan en een zakje met daarin ruim 20 ponypacks en bolletjes met een witte substantie. Het gaat vermoedelijk om cocaïne, maar dit moet een test nog definitief vaststellen. 

Ook had hij ongeveer 450 euro aan contant geld bij zich. Hierop is hij aangehouden op de verdenking van het in bezit hebben en dealen van harddrugs

Daarop werd zijn woning in Dommelbergen onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Er werden daarbij verpakkingsmaterialen maar geen drugs aangetroffen. De verdachte is vastgezet. De recherche onderzoekt of hij zich bezig hield met het dealen van drugs. 

De nacht eerder pakte de politie ook al drie mannen op die verdacht werden van een drugsdeal. De politie was zelf getuige van die drugsdeal: ze zagen vanuit een auto iets overhandigd worden aan iemand die bekend stond als drugsgebruiker. Even later werd bij die man inderdaad drugs aangetroffen en in de auto zelfs 1500 euro aan contant geld.