Het kunstwerk van Marius de Leeuw is gerestaureerd. In de Kunstweek is er een lezing over de kunstenaar en zijn werk.
Volledig scherm
Het kunstwerk van Marius de Leeuw is gerestaureerd. In de Kunstweek is er een lezing over de kunstenaar en zijn werk. © Pix4Profs / Johan Wouters

Open Atelier Route Gilze en Rijen groter dan ooit

RIJEN - De Kunstweek Gilze en Rijen is uitgebreider dan ooit met meerdere exposities, een lezing, pubquiz en Open Atelier Route. De aftrap op vrijdagavond 5 november is in het nieuwste café van de gemeente: Bij Baans in Molenschot. Een goede start voor het thema ‘Op verhaal komen’, even bijtanken en weer mensen ontmoeten.

 1. Jonge vrouw (19) ‘verkracht, gewurgd en zes dagen opgesloten door ex-vriend uit Made in leegstaand kantoorpand’
  PREMIUM

  Jonge vrouw (19) ‘verkracht, gewurgd en zes dagen opgesloten door ex-vriend uit Made in leegstaand kantoor­pand’

  Vanwege hun problematische relatie hadden een drugsverslaafde vrouw en Ian de W. (22) een contactverbod. Ze misten elkaar echter zo erg, dat de 19-jarige jongedame op 9 april vluchtte uit behandelingskliniek Fier en met De W. in een leegstaande kantoorruimte in Dordrecht belandde. Daar werd het slachtoffer zes dagen later door agenten hevig trillend, huilend en zwaargewond gevonden. Wat was er in die tussenliggende dagen gebeurd?
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?