Volledig scherm
De Kieswijzer.

Op welke partij stem jij 21 november? Doe de Kieswijzer voor de nieuwe gemeente Altena

Binnen tien minuten weten welke politieke partij in Altena het beste bij jou past? Vul dan onze Kieswijzer in. Deze tool, gemaakt voor de herindelingsverkiezingen op 21 november, laat je zien hoe de partijen denken over actuele verkiezingsthema’s. Hij is voor iedereen gratis te raadplegen via bndestem.nl/kieswijzer.

De Kieswijzer is gemaakt door onze eigen regionale redactie. Die weet precies wat er in het gebied speelt en is goed ingevoerd in de gemeentepolitiek. Bij het maken van de stellingen hebben redacteuren en correspondenten niet alleen hun eigen kennis ingezet, maar zijn zij ook in gesprek gegaan met de lezer. Het resultaat is een stemhulp die lezers laat ontdekken welke partij het beste bij hen past.

Gebruikers van de Kieswijzer krijgen een aantal stellingen voorgelegd over zaken die spelen in hun gemeente, waarbij zij kunnen aangeven in hoeverre zij het ermee eens zijn. Daarbij kunnen zij direct zien hoe de verschillende partijen in hun gemeente erover denken. Nadat alle stellingen zijn beantwoord, laat de Kieswijzer zien welke partijen het beste passen bij de gegeven antwoorden. Zo kunnen lezers zich oriënteren op de verkiezingen, zonder daarbij partijprogramma’s door te hoeven spitten.

Unieke samenwerking

Naast voor Altena is de Kieswijzer ook beschikbaar voor de andere elf gemeenten waar herindelingsverkiezingen zijn. Een unieke samenwerking tussen ADR, NDC, HMC en MGL heeft dat mogelijk gemaakt.

Bndestem.nl/kieswijzer