Volledig scherm
© Ralph van Wolffelaar

Oostquartier blijft binnen geluidsnormen

OOSTEIND - Gemeenschapshuis Oostquartier in Oosteind heeft in 2016 geen geluidsnormen overschreden. Dat zegt burgemeester Stefan Huisman na schriftelijke vragen van gemeenteraadslid Maria Dujardin (Gemeentebelangen).

Dujardin wil onder meer weten waarom er op een specifieke avond, 18 december vorig jaar, controle is geweest bij het Oostquartier of de normen worden nageleefd en of de isolatie van het gebouw voldoende is. Volgens Huisman hebben handhavers van de gemeente vorig jaar zes controles uitgevoerd bij het centrum. ,,Het betreft hier niet alleen bezoeken op basis van meldingen. Controles op grond van wet- en regelgeving zijn inbegrepen", aldus de burgemeester.

Ook de geluidsisolatie van het gebouw is op orde. Bij de controle op 18 december constateerden de handhavers dat er horeca-activiteiten in het Oostquartier plaatsvonden 'een aanzienlijk aantal uren na de afsluiting van een maatschappelijke bijeenkomst.' En dat terwijl de afspraak is dat er alleen getapt mag worden tijdens sociale- of culturele activiteiten. ,,Wij willen met de Vereniging Belangen Oosteind nadere afspraken maken over wat als een redelijke uitlooptijd beschouwd mag worden", zo stelt Huisman. Volgens VBO ging het om een pauze tussen twee activiteiten in.