SB: 28-06-2020 Online geplaatst en betaald BN DeStem
Pix4Profs-Ron Magielse
de onze lieve vrouwe abdij ondergaat binnenkort een verbouwing. zuster lydia (l) en zuster martha bekijken de plek waar een eetzaal aan de huidige bouw wordt gezet.
Volledig scherm
SB: 28-06-2020 Online geplaatst en betaald BN DeStem Pix4Profs-Ron Magielse de onze lieve vrouwe abdij ondergaat binnenkort een verbouwing. zuster lydia (l) en zuster martha bekijken de plek waar een eetzaal aan de huidige bouw wordt gezet. © Pix4Profs-Ron Magielse

Oosterhoutse zusters stoten deel complex af

OOSTERHOUT - De zusters van de Onze Lieve Vrouwe Abdij hebben een deel van hun klooster aan de Zandheuvel in Oosterhout formeel afgestoten.  De overdracht aan het bestuur van de Stichting Het Kloosterhuys Vredeoord vond vorige week plaats. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.