Volledig scherm
Bobkat op zijn vertrouwde plek.

Oosterhoutse supermarktkat Bobkat weer vermist

OOSTERHOUT - Bobkat, de bekendste kat van Oosterhout en omstreken, is weer vermist. Zijn baasje Thijs Heneweer heeft Bob op zaterdag 31 augustus voor het laatst gezien.

Oosterhout is helemaal weg van Bob; de Europese Korthaar die zijn eigen plekje op de stoep van Nettorama heeft. Inmiddels beschikt hij er over een mandje en een drinkbakje, die hem door de bewoners zijn geschonken. Nu blijkt Bobkat vermist te zijn.

Dat is al eens eerder gebeurd, in november 2017. Toen is Bob meegenomen door mensen die hem aanzagen voor een zwerfkat. Bob is toch echt de kat van Thijs Heneweer. “Bob komt elke dag wel even thuis, soms om de dag. Het hangt ervan af hoeveel eten hij bij Nettorama heeft gekregen,” aldus Heneweer.

Op donderdag 22 augustus is Bob door de dierenarts nog helemaal nagelopen. Een wondje op zijn oor, zijn enige oor, dat toen ontdekt is blijkt een beginnend stadium van huidkanker. Nu zal ook dit oor geamputeerd moeten worden. Daarom is het belangrijk dat Bob snel terugkeert, voordat zijn ziekte kan uitzaaien.

Heneweer: “Ik heb tot nu toe nog geen telefoontjes of tips gehad. Ik hoop echt dat hij snel thuiskomt. Hij is makkelijk te herkennen aan zijn witrode, ietwat geklitte vacht, en natuurlijk aan zijn enkele oor.”