Volledig scherm
De eenjarige poes Phoenix uit de Kastanjelaan in Oosterhout is doodgeschoten met een buks. © Diane Baalbergen

Oosterhoutse poes Phoenix doodgeschoten met buks

OOSTERHOUT – Een eenjarige kat is vandaag overleden als gevolg van een schotwond met een buks. De poes werd maandagavond beschoten in de Kastanjelaan in de wijk Slotjes-Oost.

Quote

Ik dacht eerst aan een teek, maar het was een kogeltje.”

Diane Baalbergen., Eigenaresse poes Phoenix.

Onlangs verhuisde Diane Baalbergen naar Oosterhout. Na een gastvrije ontvangst in de buurt zit de kersverse Oosterhoutse nu in zak en as. Afgelopen maandagnacht werd haar kat Phoenix beschoten met een buks. ,,Ik pakte haar op en dacht eerst een teek te voelen, maar het was een kogeltje.” Nadat de dierenarts het ijzeren balletje had verwijderd leek het in eerste instantie goed te gaan met de kat. Helaas overleed Phoenix donderdag toch aan haar verwondingen.

Hoop dat de dader zichzelf aangeeft

Baalbergen heeft geen idee wie haar eenjarige huisdier heeft beschoten. De vrouw kent haar nieuwe buren nog niet goed en heeft ogenschijnlijk met niemand problemen. Ook de wijkagent zegt recentelijk geen kattenmishandeling te zijn tegengekomen. ,,Als ik advocaat van de duivel moet spelen: misschien heeft iemand last van haar gehad, het blijft natuurlijk een roofdier.” Baalbergen hoopt dat de dader tot inkeer komt en zichzelf aangeeft. Tot die tijd durft de Oosterhoutse in ieder geval geen nieuwe poes te adopteren.