Volledig scherm
Pleeggezin.
Alleenstaande pleegouder Janke de Vries met haar pleegkinderen Josephien en in het midden Alejandro.
(Den Haag 27-09-13)Foto:Frank Jansen © Frank Jansen

Oosterhoutse pleegouders gezocht door Pleegzorg Nederland

OOSTERHOUT - Pleegzorg Nederland gaat in Oosterhout op zoek naar mensen die als pleegouder willen optreden. Voor kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, zijn pleegouders nodig. Veel pleegouders. Samen met de West-Brabantse jeugdzorgaanbieder Juzt en de gemeente is Pleegzorg Nederland deze week een campagne gestart om potentiële pleegouders over de streep te trekken. Op 12 januari opent de expositie 'Supergewone Mensen Gezocht' en op 19 januari is er een informatieavond met ervaringsdeskundigen.

Pleegzorg Nederland hoopt met de landelijke campagne 'Supergewone Mensen Gezocht' 3500 nieuwe pleeggezinnen te werven. ,,Dat is hard nodig", bevestigt Margriet Dijckmans, die communicatie en pr bij Juzt verzorgt. Dijckmans: ,,We herkennen het landelijke beeld.

Ook hier in West-Brabant zijn veel nieuwe pleegouders nodig. De kinderen zitten nu in een van de open groepen van Juzt of in de crisisopvang. Ook zij verdienen het om in een gezin op te groeien. Mensen die geïnteresseerd zijn, hebben vaak al een beeld. Ze willen bijvoorbeeld kinderen van een bepaalde leeftijd of kijken ook naar de problematiek van het kind. Daarom hebben we een breed aanbod van allerlei verschillende ouders nodig."

De foto-expositie wordt donderdag 12 januari geopend in het stadhuis in aanwezigheid van wethouder Robin van der Helm (Jeugdzorg), Juzt en een vertegenwoordiger van de Pleegouderraad. Op donderdag 19 januari is er vanaf 20.00 uur een informatieavond in het stadhuis.

"Mensen die interesse hebben, kunnen het beste naar de informatieavond komen, omdat daar pleegouders met ervaring zijn die heel goed kunnen vertellen hoe het in de praktijk werkt", zegt Dijckmans.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement