OOSTERHOUT - José de Graaf van de winkel Bon Bon pakt de paaseitjes in die je voor 4 euro kunt laten klaarmaken met een persoonlijke boodschap erin voor de bewoners en werkers in de Oosterhoutse verzorgingstehuizen.
Volledig scherm
OOSTERHOUT - José de Graaf van de winkel Bon Bon pakt de paaseitjes in die je voor 4 euro kunt laten klaarmaken met een persoonlijke boodschap erin voor de bewoners en werkers in de Oosterhoutse verzorgingstehuizen. © Pix4Profs/Jan Stads

Oosterhoutse Paaseitjes voor de zorg

OOSTERHOUT - Paaseitjes kopen voor de mensen in de zorg. De actie van de chocoladewinkel Bon Bon op de Keiweg in Oosterhout loopt als een trein. ,,Er zijn al bijna honderd zakjes gekocht", zegt eigenaresse José de Graaf. 

Quote

Ik krijg iedere keer kippenvel als ik lees welke teksten de mensen via Facebook aandragen om op de kaartjes te schrijven.”

José de Graaf, BonBon Chocolade

,,Ik krijg iedere keer kippenvel als ik lees welke teksten de mensen via Facebook aandragen om op de kaartjes te schrijven", zegt José. Op een kaartje staat ‘Iets lekkers speciaal voor jou. Wat een kanjer ben jij. Respect. Ria’. 

Kaartje en een strikje

Mensen die paaseitjes aan zorgmedewerkers willen schenken, kopen bij BonBon een zakje tegen kostprijs. José de Graaf voegt het kaartje toe, schrijft de aangedragen tekst erop en bindt er een mooi strikje omheen. 

We willen iets voor zorgmedewerkers doen

,,Het idee is afkomstig van mijn twee dochters. We zaten koffie te drinken en wilden als winkel iets voor de zorgmedewerkers doen. Zo is het ontstaan. We laten de actie nog even doorlopen tot in de week voor Pasen en dan gaan we ze afgeven. Hoe en waar dat moeten we nog bekijken. We hebben veel respect voor het Amphia in Breda, maar deze zijn voor de mensen in Oosterhout.” Wie mee wil doen aan de actie kan terecht in de winkel of via Facebook.