Volledig scherm
© Thinkstock

Oosterhoutse IJsbaan gaat door ondanks gebrek aan sponsors

OOSTERHOUT - De organisatie van de IJsmarkt heeft nog niet genoeg sponsors en vrijwilligers, maar de ijsbaan op de Markt van Oosterhout gaat tijdens de kerstvakantie gewoon door.

Dat zegt Chrétien Brandt van de initiatiefnemers voor de ijsbaan van Herensociëteit de Eendragt. Brandt: "We halen onze inkomsten uit de entreekaarten, horeca, sponsoring en subsidie. We schatten in dat er twintigduizend euro binnenkomt, maar zo'n zelfde bedrag hebben we nog nodig aan sponsoring om quitte te spelen."

Brandt heeft goede hoop dat het goed komt, maar spannend is het wel. Brandt: "Ik zit er niet op te wachten dat er te weinig geld binnenkomt, want dan ben ik het haasje. Ik heb wel goede hoop, want we zijn volop bezig om sponsors te werven. Het zou mooi zijn als we wat winst maken, want het zou leuk zijn als dit een terugkerend evenement wordt."

Zo denkt de Oosterhoutse horeca er ook over. "Dit is een belangrijk evenement voor Oosterhout. We zijn daar als horeca erg blij mee, want het zorgt voor levendigheid in het centrum", zegt de voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Oosterhout, Dré de Jong. De horeca steunt de IJsmarkt.