Henny verloor in één jaar tijd haar tweede man Arie én geliefde zoon Pascal. Uit verdriet heeft ze de ogen van haar zoon op haar borsten laten tatoeëren.
Volledig scherm
PREMIUM
Henny verloor in één jaar tijd haar tweede man Arie én geliefde zoon Pascal. Uit verdriet heeft ze de ogen van haar zoon op haar borsten laten tatoeëren. © Michel Szulc Krzyzanowski

Oosterhoutse fotograaf brengt zevende boek uit over Waalwijkse Henny: ‘Schokkend om te horen wat haar allemaal is overkomen’

OOSTERHOUT - Zij was 16 jaar oud en werkte aan de lopende band in een koekjesfabriek. Hij een 25-jarige fotograaf op zoek naar een werkende jongere voor een boek. Nooit had Michel Szulc Krzyzanowski kunnen bedenken dat die ontmoeting met Henny Arendse zou uitmonden in misschien wel de langste fotodocumentaire ter wereld. Al 44 jaar volgt hij de Waalwijkse. Vandaag wordt het zevende boek gepresenteerd. ,,Dat ik Henny heb ontmoet, voelt als een geschenk.”

Szulc Krzyzanowski (70) reist voor zijn werk als nomade de wereld over. Toch houdt hij altijd contact met Henny. Als haar leven weer allerlei wendingen neemt, zoekt de fotograaf haar op in Waalwijk. ,,Dan schreeuwt dat om een nieuw fotoboek.” Zo ging het ook nu weer: de moeder van zes kinderen verloor in één jaar haar tweede man Arie én geliefde zoon Pascal. ,,Henny is daardoor sterk veranderd, ze staat op een andere manier in het leven.”