Volledig scherm
PREMIUM
Flip Colin aan het werk bij de Technische Universiteit in Delft. ,,Alles wat ik hier leer is duizend keer interessanter.'' © TU Delft

Oosterhoutse fietsontwerper jaagt op wereldrecord

Een ligfiets ontwerpen die zo aerodynamisch mogelijk is: lichtgewicht en klein maar ook stijf en sterk. Flip Colin (22) uit Oosterhout jaagt op het wereldrecord.

Samen met de andere leden van studententeam The Human Power Team werkt Flip Colin al maanden aan het ultieme ontwerp om zo hun einddoel te behalen: het verbreken van het wereldrecord snelfietsen.

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.