Bijensterfte wordt sinds het begin van deze eeuw gezien als een serieuze bedreiging voor het milieu. Bijen zijn onder meer cruciaal voor het bestuiven van fruitbomen.
Volledig scherm
Bijensterfte wordt sinds het begin van deze eeuw gezien als een serieuze bedreiging voor het milieu. Bijen zijn onder meer cruciaal voor het bestuiven van fruitbomen. © ANP XTRA

Oosterhoutse bijenhouders: ‘Stel stadsecoloog aan’

OOSTERHOUT - Het Oosterhoutse Bijenhoudersgilde wil dat de gemeente een stadsecoloog aanstelt die toeziet op het plaatselijke groen- en maaibeleid. De imkers zijn zeer kritisch op het in hun ogen magere maaivoorstel dat vanavond in de raadsvergadering besproken wordt.

 1. Ook de bijen komen sterk uit de vrieskou: ‘De imker moet in deze periode van het bijenvolk afblijven’
  PREMIUM

  Ook de bijen komen sterk uit de vrieskou: ‘De imker moet in deze periode van het bijenvolk afblijven’

  De sneeuwpoppen zijn aan het begin van de week nét gesmolten, maar nu al wordt uitgekeken naar de eerste zonnestralen die dit weekend gaan schijnen. De temperaturen gaan vooral in het zuiden van Nederland flink omhoog. Met de lente in aantocht komen de eerste honingbijen weer tevoorschijn. Maar hoe overleefden de bijen de ijzige kou van vorige week? Wim Steenbakkers, imker en voorzitter van de Somerense afdeling Nederlandse Bijenhoudersvereniging legt uit hoe de honingbijen afgelopen weken hebben beleefd.
 1. Ex-dakloze Ron schildert zijn depressies weg en prijkt nu op t-shirts: 'Ik word 's morgens wakker en ik lach'
  Play

  Ex-dakloze Ron schildert zijn depressies weg en prijkt nu op t-shirts: 'Ik word 's morgens wakker en ik lach'

 2. Eerste proefvakantiegangers in opperbeste stemming op Schiphol: 'Dit is veel te lang geleden'
  Play

  Eerste proefvakan­tie­gan­gers in opperbeste stemming op Schiphol: 'Dit is veel te lang geleden'