Oosterhoutse Basiliek is publiekstrekker geworden

videoOOSTERHOUT - Oosterhout kan meer pronken met basiliek St. Jan nu de glas-in-loodramen verlicht zijn en ook de kunstwerken binnen beter aangelicht worden. De St. Jan blijkt dankzij televisie-uitzendingen een publiekstrekker te zijn.

Quote

We zitten nu gemiddeld op 5000 bezoekers per jaar.”

Rien van Noort, Catharinaparochie

Afgelopen weekeinde waren de verlichte ramen voor het eerst te zien op de Markt van Oosterhout. ,,Het is een enorme vooruitgang”, zegt Rien van Noort van de Catharinaparochie. ,,Als er rondleidingen waren, moesten we de kunstwerken met een zaklampje bijlichten. De kerk is van zichzelf erg donker. Daarom hebben we een bijdrage gevraagd uit het Toeristisch Fonds van de gemeente en die hebben we gekregen.” 

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.