Volledig scherm
Dries Verhoeven. © Anna van Kooij

Oosterhouter Dries Verhoeven stelt zwangere 15-jarige tentoon

HAMBURG - Dries Verhoeven uit Oosterhout heeft vrijdag opzien gebaard door in een vitrine in de binnenstad van de Noord-Duitse stad Hamburg een hoogzwangere 15-jarige vrouw tentoon te stellen. De vrouw zat uren in een met plastic ballen gevulde vitrine en draaide elk kwartier met haar heupen op popmuziek.

Verhoeven wil erop wijzen dat het niet normaal is dat vrouwen in het Westen op veel hogere leeftijd kinderen krijgen. De zwangere is een van de tien provocerende scènes van Verhoevens project 'Ceci n'est pas - 10 uitzonderingen op de regel', die deze week in Hamburg te zien zijn.

Wie niet naar Hamburg wil reizen om het werk van Verhoeven (Oosterhout, 1976) te bewonderen, kan naar het Stedelijk Museum in het centrum van Den Bosch gaan. Daar is tot 1 september zijn nieuwste project Homo Desperatus (De wanhopige mens) te zien. In een enscenering van menselijk lijden in de 21e eeuw maakte de bezoeker een wandeling langs 44 maquettes van brandhaarden en rampplekken in de wereld. In elke vitrine woont een mierenkolonie.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.