Volledig scherm
Een alarmpistool. © stock

Oosterhouter beschiet buurman met alarmpistool

OOSTERHOUT - Bij een burenruzie in Oosterhout is maandagochtend vroeg geschoten met een alarmpistool. Er raakte niemand gewond,  de man die schoot is opgepakt. 

De twee buurmannen van de Herendam kregen midden in de nacht ruzie over geluidsoverlast. Rond 03.00 uur meldde een omwonende dat er werd geschoten. Meerdere politiewagens gingen op de ruzie af. 

Ter plaatse legde één van de kemphanen uit wat er gebeurd was. De ruzie over geluidsoverlast escaleerde toen de andere man uit het raam hing en een wapen trok. Dat werd gericht op zijn buurman, die zich rot schrok op het moment dat er knallen klonken. Pas toen hij merkte dat er geen kogels uit kwamen, werd hem duidelijk dat het om een alarmpistool moet zijn gegaan. 

Opgepakt

De ruzie was na de 'schietpartij' direct over, omdat de schutter zich in zijn huis verstopte. Pas na bemiddeling door de politie kwam hij naar buiten. Daar is hij opgepakt. 

Het alarmpistool lag nog binnen. De recherche onderzoekt de zaak verder. 

  1. ‘Kaai' als geheugensteuntje voor Commissaris in Den Bosch
    VIDEO

    ‘Kaai' als geheugen­steun­tje voor Commissa­ris in Den Bosch

    DEN BOSCH / OOSTERHOUT - ,,Stuur mij rond d'n ellefde van d'n ellefde nog maar eens een herinnering", zei Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, zonder over de consequenties van die opmerking na te denken. Zijn bezoek aan het Oosterhoutse carnaval staat al twee jaar op de planning, maar door uiteenlopende redenen kwam het er maar niet van. Van de Donk gaf daarmee vorig jaar een onbewust voorzetje en die herinnering wilde Prins Mienus XIV, ofwel Paul Oudenhooven, hem wel geven. Dinsdagmiddag togen zo'n zestig Kaaiendonkers naar het Provinciehuis in Den Bosch, om de Commissaris persoonlijk uit te nodigen.